Egri Balassi Bálint Általános Iskola

COVID-19 elleni oltás

COVID-19 elleni védőoltás

TISZTELT SZÜLŐ, GONDVISELŐ! 

 

Tájékoztatom Önöket, hogy más oktatási intézményekhez hasonlóan, iskolánkban  is sikeresen lezajlott a jelentkező 12 éven felüli tanulók Covid megbetegedés elleni oltása.

 

Továbbra is biztatom a szülőket, hogy – mindannyiunk nagyobb biztonsága érdekében – 12 éven felüli gyermekük részére igényeljék a védőoltás beadását az állami regisztrációs felületen vagy a háziorvosuknál.

 

Tájékoztató a 12 éven felüli gyermekek részére adható Comirnaty védőoltásról:

 

A koronavírus elleni védelem érdekében a 12 éven felüli gyermekek részére a Comirnaty (Pfizer vakcina) nevű védőoltás áll rendelkezésre. Ez egy olyan védőoltás, amely a SARS-CoV-2 vírus okozta COVID-19-betegség megelőzésére szolgál.

 

A gyermekek koronavírus fertőzése legtöbbször enyhe, de előfordulhat többszervi működési zavarral járó súlyos betegség is és enyhe lefolyást követően is kialakulhatnak késői tünetek (post COVID tünetek), ami miatt az oltás beadása gyermekek esetén is javasolt.

 

A védőoltás elősegíti, hogy az immunrendszer (a szervezet természetes védelme) antitesteket és a vírus ellen ható vérsejteket termeljen, így nyújtson védelmet a COVID-19 ellen. Mivel a Comirnaty (Pfizer vakcina) nem tartalmaz vírust, nem vált ki a védőoltásban részesülő egyénnél COVID-19-betegséget.

 

Néhány videó, amely segít megérteni az oltások működését, szerepüket és fontosságukat:

Engedjék meg, hogy néhány rövid videót ajánljak megnézésre az oltások fontosságáról, működéséről, szerepükről betegségek megelőzésében. Lentebb tekerve megtekinthetik ezeket a videókat.

 Mindenkinek jó egészséget kívánva, üdvözlettel:

 

 

Lachata István

intézményvezető