Beiskolázás

Lachata István

Tisztelt Szülő!

Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket!


Lachata István vagyok, az Egri Balassi Bálint Általános Iskola igazgatója. Minden család életében meghatározó esemény az iskolaválasztás, ebben szeretnék segítséget nyújtani. Természetes, hogy kicsit bizonytalanok, mert a legjobbat szeretnék gyermeküknek! Gyermekközpontú iskola megvalósítása a célunk, ahol diák, tanár, tanító egyaránt jól érzi magát, ahol érték a tudás, a segítőkészség, egymás tisztelete, ahol a szülőkkel szoros az együttműködés, és ahol minden kisgyermek, minden területen a saját tempójában fejlődhet.

Ahhoz, hogy iskolánkat minél jobban megismerhessék, az alábbi információkat szeretném Önökkel megosztani:

 • Nyílt napokat és bemutató órákat szervezünk, ahol lehetőséget biztosítunk a leendő elsős tanító nénik és az intézmény személyes megismerésére.
 • Folyamatos tájékoztatást nyújt Magyarné Karanyicz Tímea igazgató helyettes. Bővebb
  információért keressék a timea@balassi-eger.hu e-mail címen, vagy 36/412-464-es
  telefonszámon.
 • A következő tanévre szóló ismertetőnket megtekinthetik ezen a linken.
 •  Az óvodáknak eljuttattuk az iskolai prospektusunkat, bátran kérjék az óvónőktől!
 •  Prospektus az iskolánk portájáról is kérhető.
 •  Iskolánk iránt érdeklődőktől kérem, hogy e-mail címünkre jelezzék szándéknyilatkozatukat pár mondatban, feltüntetve a gyermek adatait is. (Hivatalos szándéknyilatkozat kitölthető ezen a linken, illetve iskolánk portájáról is beszerezhető.)
 •  Honlapunkon, Facebook oldalunkon rendszeresen tájékoztatjuk Önöket a beiskolázási
  információkról.

Szeretettel várjuk Önöket a Balassiban!

Leendő elsős tanító nénik

Dr. Csanádi Péterné

Kati néni

Elsős osztályomat mindig ajándéknak tekintettem. Az elsős kisgyerek egy csoda, egy kincs, amiből – ha okosan bánunk vele – az évek múltán boldog, kiegyensúlyozott, értékes ember válik. Az én feladatom, hogy megtaláljam mindegyikükben a tehetséget, hogy megismertessem velük a világot és megszerettessem a tanulást.

Pedagógiai hitvallásom, hogy a játékos formában szervezett tanulás a gyerekek számára is örömet jelentsen. Fejlettségükhöz, teherbírásukhoz igazodva szerettessük meg velük az iskolát, ahová jó dolog minden reggel megérkezni, nyugodt, szeretetteljes légkör, izgalmas feladatok és jó barátok várják őket. Minden nap valamivel gyarapodnak, valami újat tudhatnak meg a világról és önmagukról, a szülők pedig nyugodtak lehetnek, hiszen biztonságban tudhatják a ránk bízott,
legféltettebb kincsünket.

Forgácsné Herceg Katalin

Kati néni

„Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud és nagyobb jótétemény sem.” Vallom, hogy a gyermekek tanítása a legfontosabb és egyben legszebb dolog a világon. Az iskolába lépő még csak óvodás, lassan válik iskolássá. A tanítás sok-sok türelem, szeretet és megértés. 

Néha nagyon nehéz, de csak együtt érhetünk el eredményeket. Fontos az őszinte, jó kapcsolat a diákokkal és a szülőkkel is, hiszen a legdrágábbat, gyermeküket bízzák rám. Segítséggel, gondoskodással szeretnék a gyermekek felé fordulni, nyugodt, bizalomteljes környezetben: gondozom a tehetségeket, versenyekre készítek fel tanulókat, felzárkóztatom az arra rászorulókat. Minden tanítványomra büszke vagyok, hogy részese lehettem életük egy meghatározó szakaszának.