Egri Balassi Bálint Általános Iskola

TÁMOP 3.1.7

TÁMOP 3.1.7

Iskolánk – a kompetencia alapú oktatáshoz kapcsolódó – első pályázatát meghívásos alapon TIOK konzorciumi tagként nyújtotta be, s nyerte meg 2005-ben.
Szeptembertől első és ötödik évfolyamon új tankönyveket és forradalmian új tanítási módszereket teszteltek tanáraink, és szerettek meg tanulóink.
A kompetencia számunkra az aktív tanulást jelenti és nem a passzív kis hatékonyságú befogadást. A tanórák érdekesebbek, a tanári magyarázatok színesebbek, a tanulók órai és otthoni munkája könnyebb lett, mert felkeltette a tanulás iránti kedvet (matematika, idegen nyelv, szövegértés-szövegalkotás területeken).
Tanáraink mutatták be a régióban, (gyakorlatilag a fél országnak Budapesttől Egeren át Debrecenig) hogyan is kell kompetencia alapon tanulni-tanítani.

  

A második „kompetenciás” pályázatra szintén meghívták iskolánkat ezúttal a minisztériumtól. 5 millió forint értékben kiegészíthettük könyvtári és digitális eszközeinket pl.: tanulói laptopokkal.

  

A harmadik és további ehhez kötődő pályázatra szintén kiválasztották a Balassit. A TÁMOP 3.1.7 pályázatán 6 millió Ft-ot nyertünk. A minősítési eljárás során maximális ponttal minősített referencia intézmény lettünk. Referencia-intézményként a régióban (Észak-Magyarországon) és országosan is bemutathatjuk, átadhatjuk, amit a kompetencia alapú oktatással kapcsolatban tapasztaltunk és megtanultunk. Az EKF is felkérte intézményünket, a hallgatók (leendő tanárok) itt gyakorolhassanak, szerezhessenek tapasztalatot az oktatással kapcsolatban.