Egri Balassi Bálint Általános Iskola

NTP-MTTD-20

NTP-MTTD-20-0191
LegoKaland

Az Egri Balassi Bálint Általános Iskola sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása kiírt nyílt pályázatán.
A LegoKaland című projektünk keretében az alsó tagozatos tanulóink egy csoportja változatos formában, LEGO eszközök segítségével fejleszthette a matematikai, természettudományos, digitális és szociális kompetenciáit, megismerkedhettek a digitális történetmesélés módszerével és a LEGO robotok használatával, programozásával is.

Az elnyert támogatás összege: 1 315 000 forint.

A projekt leírása

A 2., időközben 3. évfolyamos tanulóink számára megvalósított programunk során egy hozzájuk közel álló eszköz, a LEGO építőkockák és figurák, majd a LEGO robotok segítségével erősítettük a számfogalmukat, matematikai, digitális, természettudományos és szociális kompetenciáikat. A digitális történetmesélés módszerének alkalmazása és a robotok bevonása ezeken túl hozzájárult a projekt során a megfelelően magas motivációs szint fenntartásához is.

Képek a foglalkozásokról

Az elkészült digitális történet

 

Rövidfilm az iskolai tehetséggondozásról, a megvalósított projektről