Egri Balassi Bálint Általános Iskola

NTP-KNI-19

NTP-KNI-19-0043

Ki gépen száll fölébe

Az Egri Balassi Bálint Általános Iskola sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett  „A hazai és határon túli köznevelési intézményekben, iskolai rendszerű szakképzést folytató intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatása” című pályázaton így ebben az évben is lehetőségünk nyílt egy új projekt megvalósítására a komplex tehetséggondozó programunk részeként.

Az elnyert támogatás összege: 1 200 000 Ft

A projekt leírása

Ebben az évben a komplex tehetséggondozó programunk kapcsán megvalósított dúsító program keretei között a résztvevő diákok ismerkedhettek a térképek használatával, az azok segítségével történő tájékozódás alapjaival, a drónok használatával, az őket körülvevő világ felülnézeti képével és annak, a táj ábrázolásának irodalmi művekben történő megjelenésével. A pandémia váratlan kihívások elé állított minket a megvalósítás során, de reagálva az új helyzetre, sikerült a program egy részét online formában, a digitális munkarend során megvalósítani.

Drónfoglalkozások

A drónok használatának alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a foglalkozások során.

Térképhasználat

A digitális munkarend során megszerzett ismereteket a gyakorlatban is kipróbálhatták a diákok.

Mesekészítés

A mesékben megjelenő tájábrázolás megismerése után a saját meséiket is elkészíthették.

Az elkészült mesekönyv borítója

A könyv letölthető ezen a linken.

Workshop

A projekt végén egy közös workshopon elevenítettük fel a projekt eseményeit, az elvégzett tevékenységeket, amibe a szülők online formában bekapcsolódhattak.